Zwangerschap – kleintjeopkomst.nl

Je bent bezig om zwanger te worden of een keer minder gelet op de anticonceptie. Hoe dan ook, je ervaart allerlei symptomen die op een zwangerschap kunnen wijzen. Maar zijn dit ook daadwerkelijk zwangerschapssymptomen of houdt je lichaam je voor de gek? We delen daarom graag de eerste symptomen van een zwangerschap met je.

Eerste symptomen zwangerschap: ben ik zwanger?

Je googelt je waarschijnlijk al suf op termen als zwangerschapssymptomen, eerste symptomen zwangerschap en symptomen zwanger om antwoord te krijgen op de vraag: ben ik zwanger? Deze vraag kan alleen worden beantwoord door het doen van een zwangerschapstest, maar we kunnen je wel vertellen of de symptomen die jij ervaart op een zwangerschap kunnen duiden.

Overtijd: menstruatie blijft uit

Dit is een van de meest voorkomende zwangerschapssymptomen: je bent overtijd, dus je menstruatie blijft uit. Ook wel de NOD (Niet Ongesteldheids Dag) genoemd Wanneer je een regelmatige menstruatiecyclus hebt, weet je precies wanneer je je menstruatie verwacht. Bij een onregelmatige cyclus kun je gebruikmaken van een ovulatietest zodat je weet wanneer je eisprong heeft plaatsgevonden. Vaak hebben vrouwen een luteale fase van 10-14 dagen. Ben je 14 dagen na je eisprong nog niet ongesteld geworden? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je overtijd bent. Vanaf nu is het betrouwbaar om een zwangerschapstest te doen. Dat je overtijd bent, betekent niet altijd dat je zwanger bent. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom je menstruatie uitblijft, zoals stress.

Misselijkheid

Ervaar je misselijkheid en/of hang je regelmatig boven het toilet? Dan kan dit een teken zijn van een zwangerschap. Vaak hebben we het over ochtendmisselijkheid, maar je kunt er ook in de middag en avond last van hebben. Je kunt dit al twee weken na de bevruchting ervaren. Het wordt veroorzaakt door de toename van het zwangerschapshormoon hCG.

Vaak plassen

Moet je om de haverklap plassen en moet je bij het lezen van deze tekst alweer? Dan is het niet zo’n gek idee om morgenvroeg je urine te gebruiken voor zwangerschapstest. Maar waarom moet je nou zo vaak plassen wanneer je zwanger bent? Nou het zit zo: wanneer je zwanger bent, wordt er meer bloed door je lichaam gepompt. Ook bij je nieren. Dit zorgt ervoor dat je blaas sneller vol raakt en je dus naar het toilet moet.

Helpfull link
credit-cardlogos.com


This entry was posted in General Blogs. Bookmark the permalink.